Doelgroep :

  • collega’s die in een van de BIG opleiding zijn (GZ, PT en KP) en/of in opleiding tot schematherapeut en cognitief gedragstherapeut
  • collega’s die willen reflecteren op hun handelen of bepaalde technieken willen leren of verfijnen .

 

Kennismakingsgesprek

In dit gesprek gaan we in op de leerdoelen en de werkwijzen in de supervisie.

Eisen van de opleiding komen aan bod en praktische zaken als frequentie en duur van de supervisie (mijn voorkeur gaat uit naar dubbele sessies).

De leerdoelen en de praktische aspecten worden vastgelegd in een supervisiecontract.

Ik hecht sterk aan veilig leerklimaat en vind het belangrijk dat supervisant en supervisor zich prettig voelen in het gezamenlijke contact.

 

Inhoud en werkvormen

De supervisie richt zich op de verdere verdieping van je kennis over schematherapie en aan de toename van je vaardigheden in de schematherapeutische interventies.

Er wordt wel gezegd dat de therapeutische houding, de Limited reparenting in de therapeutische relatie, de belangrijkste interventie in schematherapie is. Reden waarom ik daar in de supervisie veel aandacht aan besteed.

 

In de supervisie werken we aan de hand van de reflectie en casuïstiek verslagen die de supervisant vooraf aanlevert. Een essentiële inbreng vormen de filmpjes die je maakt van therapiesessies. Beelden bieden ons veel inzicht op je therapeutische handelen en vormen een aanknopingspunt voor verdere verdieping.

Een andere werkvorm is het doen van rollenspellen, waarin supervisant en supervisor wisselende rollen kunnen innemen.

Beeldende werkvormen vormen een belangrijke toevoeging aan je therapeutisch kunnen en zijn onderwerp van de supervisie.

Naast de meer therapeutische vaardigheden wordt er aandacht besteed aan zaken als: hoe neem je een patiënt mee in het schematherapeutische proces, hoe bouw je een therapie op, hoe hou je de structuur van een therapie vast, e.d.?

 

Evaluatie is een belangrijk onderdeel van de supervisie en daar wordt regelmatig expliciet aandacht aan besteed. Hier kijken we naar de vorderingen op de leerdoelen van de supervisant, of de supervisie/supervisor goed aansluit bij de verwachtingen en wensen van de supervisant. Op basis van de evaluaties vinden eventuele aanpassingen plaats.

 

Individueel en groepssupervisie 

Supervisie kan plaatsvinden op individuele basis. Hij vindt plaats in mijn praktijk en kan in overleg ook in-company worden aangeboden.

 

Vragen en aanmelding 

Voor vragen en aanmelden kun je bericht verzenden of mailen naar m.schreurspsychotherapie@gmail.com 

 

Praktische Zaken

De individuele  supervisie vindt plaats in mijn praktijk in Blaricum of online

(groepssupervisie face-face niet meer dan twee deelnemers).