Doelgroep 

  • collega’s die in een van de BIG opleiding zijn (GZ, PT en KP) en/of in opleiding tot schematherapeut en cognitief gedragstherapeut

 

EXTRA INFORMATIE : als gevolg van de positieve ervaringen tijdens de lockdown ten gevolge van het Coronavirus hebben we gekozen voor het voortzetten van een online versie.

Wij zijn zeer enthousiast over deze mogelijkheid! De deelnemers en wij zijn positief verrast over het verloop en de echte voordelen die de online versie biedt!  Denk aan het behoud van een veilige groepsomgeving, de oefeningen doen in je eigen veilige thuis omgeving, beeldende opdrachten waarbij het internet extra leuke en leerzame mogelijkheden biedt in experientiele oefeningen ! 

 

Inhoud en werkvorm

De therapeutische relatie is de basis van iedere therapie en als therapeut neem je jezelf mee in het contact met je clie╠łnten. Therapeutenfactoren zijn dan ook van groot belang voor de effectiviteit van je behandeling. Maar wat neem je eigenlijk mee in de therapie? Wat zijn je eigen valkuilen? Wat zijn je automatische reacties? En hoe help je jezelf om hier uit te komen?

In deze schemagroepsleertherapie staat je persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal.
Je gaat aan de slag met het goed kunnen (her)kennen van je valkuilen en manieren van reageren, zodat je er ook meer grip op kunt krijgen. Het kunnen hanteren van je eigen reacties is van groot belang voor leven en werken vanuit je sterke, gezonde kant.
Het is een van je belangrijkste ‘tools’ in je interacties met je patie╠łnt in de therapie, maar ondersteunt je natuurlijk ook in de interacties met jegeliefden, met je vrienden en je familie, collega’s enz.

Om je te helpen bewust te worden van je eigen patronen, hieruit los te komen en anders te kunnen reageren, maken we veel gebruik van ervaringsgerichte oefeningen zoals imaginatie, meerstoelentechnieken en rollenspellen.

Je profiteert van alle voordelen van een groepstherapie, waardoor er een verbreding en verdieping van je ervaringen kan plaatsvinden. De groep biedt je een veilig en warm nest waarin je je kan openstellen en nieuwe ervaringen kan op doen.

Leuk om te weten : deze groepsleertherapie on line wordt door de deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,3 !

 

Praktische zaken :

agenda :

De eerstvolgende GLT is gepland :

online

14 en 15 oktober, 11 en 12 november en 9 december 2024

Aantal deelnemers:

 8

Kosten:

€ 1.425,= ( online tarief) 

Accreditatie

Het traject duurt 37,5 uur en is daarmee geldig als 25 uur leertherapie voor de VGCT

Voorwaarden 

Voorwaarde voor deelname is het afgerond hebben van een universitaire master in de Psychologie of Psychiatrie. En/of een BiG registratie als GZ-psycholoog, Orthopedagoog Generalist, Psychotherapeut, Klinische Psycholoog (i.o.). En/of lidmaatschap van een specialistische Psychotherapie vereniging (of i.o.), zoals Vereniging voor Schematherapie, VGCt. 

Twijfel je of je deel kunt nemen? Neem dan even contact op via het hiernaast staande formulier of mail naar marjanschreurs@gmail.com 


Leertherapeuten :

Mevr. drs. M. (Marjan) Schreurs, Psychotherapeut, Supervisor VGCt en Supervisor Vereniging voor Schematherapie

BIG-registratienummer  PT 79050033516
VGCt lidmaatschapsnummer 6488
marjanschreurs@gmail.com

Mevr. drs. F.K. (Fieke) Bosma, GZ-psycholoog, Supervisor VGCt en Supervisor Vereniging voor Schematherapie

BIG-registratienummer GZ 99063486425
VGCt lidmaatschapsnummer 5689
fiekebosma@gmail.com

 

Inschrijving  kan door via het verzenden van het inschrijfformulier op deze site of het inschrijvingsformulier te mailen naar: marjanschreurs@gmail.com