Ik werk als psychotherapeut/schematherapeut met patiënten die in hun leven belemmerd worden door hardnekkige patronen, samenhangend met problemen in de persoonlijkheid.

Naast mijn therapeutisch werk  beoefen ik met veel enthousiasme het opleiden van collega's door het geven van cursussen en workshop en in surprise en leertherapie trajecten. 

 

Docent 

Ik ben een enthousiast en gedreven docent/supervisor en ik vind het opleiden van collega's zeer inspirerend. 

Ik stel  in mijn lessen  een actieve interactie met de cursisten zeer op prijs. Ik ben ervan overtuigd dat het, in het opleiden van collega's tot een goede (Schema)therapeut,  vooral gaat om het "zien en doen" (naast uiteraard verdieping via literatuur). In mijn lessen is  daarom grote aandacht en ruimte voor praktische oefening en modeling door docent en middels DVD's. In mijn cursussen werken cursisten deels vanuit eigen schema's. Mijn lessen worden mede daardoor (zeer) positief  beoordeeld (gemid. 9+) en als zeer leerzaam ervaren. 

Ik geef  de basis en vervolgcursus Schematherapie aan diverse opleidingen  (opleidingstraject tot Schematherapeut, de opleiding tot Psychotherapeut RINO, als onderdeel in de opleiding tot CGT/lid VGCt en  via  King Nascholing). Ik heb ervaring in het lesgeven van de  basiscursus CGT.   Ik ben tevens  opgeleid tot het geven van de supervisorencursus ST (verplicht bij registratie als schematherapeut supervisor).   

Een nieuwe stap is het geven van groepsleertherapie en workshops over interventies in Schematherapie.

Ik  heb veel ervaring in het werken met patiënten met persoonlijkheidsproblematiek (als PT/Schematherapeut), en  ik heb ruime  ervaring met het meer klachtgericht werken (als PT en GZ-Psycholoog/CGT).

 

Supervisie 

Ik ben al jaren werkzaam als supervisor  en leertherapeut.  De supervisie en leertherapie geef ik aan  collega's in opleiding tot Schematherapeut, tot VGCt- lid, en in de  GZ, PT en KP - opleiding. Ervaren en geregistreerde collega's zijn eveneens van harte welkom. 

In mijn supervisies ligt de nadruk op veilig, openheid en gelijkwaardigheid. Ik werk graag aan de hand van door de  ingebrachte filmpjes en  rollenspellen.

Vooraf gaan plannen we een kennismakingsgesprek waarin de wederzijdse verwachtingen en voorwaarden worden besproken.  

 

Supervisie kan individueel of in groepsverband. 

 

Leertherapie 

Ik vind het boeiend en leuk om collega's in leertherapie te mogen hebben. In de leertherapieen kunnen werkgerelateerde maar ook persoonlijke problemen aan de orde komen. Ik werk vanuit de schematherapie en uiteraard komen de eigen schema's en hun interferenties in het dagelijks leven en werk uitvoerig aan de orde. 


Leertherapie kan individueel of in groepsverband. 

 

Mijn opleiding- en werk achtergrond 

Ik ben opgeleid als Klinisch- en Orthopedagoog (RUL) en ik heb voorheen  als GZ-psychologoog/orthopedagoog  in de K&J psychiatrie en jeugdhulpverlening gewerkt.  

Ik ben geregistreerd Psychotherapeut (BIG) en geregistreerd supervisor bij de Vereniging voor Schematherapie en de VGCt.

Ik ben momenteel werkzaam in mijn eigen praktijk (leertherapie, (groeps)supervisie en coaching) te Blaricum. Voor het behandelen van  patiënten ben ik verbonden aan Transparant (SGGZ) te Leiden. Daarnaast ben ik werkzaam binnen het 'incompany - model"